Κεντρική σελίδα
Λίγα λόγια για μας
Νέα
Εκθεσιακός χώρος
Μέλη
Εκθέσεις - εκδόσεις
Συνδέσεις
Επικοινωνία
Τεχνικά θέματα
Η φωτογραφία του μήνα

 

 

 

 

Εκθεσιακός χώρος

 

"Όψεις νέων φωτογράφων"

Τη δεύτερη έκθεση με τον τίτλο, «Όψεις νέων φωτογράφων»,  διοργάνωσε το Μάρτιο του 2009, στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» του Δήμου Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη.

Στην έκθεση παρουσίασαν τη δουλειά τους 33 νέοι φωτογράφοι που παρακολούθησαν το τρίμηνο εισαγωγικό σεμινάριο στη φωτογραφία που διοργανώνει η Φ.Λ. «Όψεις». Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αφορά στη βασική κατάρτιση στις τεχνικές λήψεις και επεξεργασίας της μαυρόασπρης φωτογραφίας, περιλαμβάνει μια σύντομη ξενάγηση στην ιστορία της, αλλά κύρια εστιάζει στην αισθητική της προσέγγιση. Ο στόχος άλλωστε του σεμιναρίου, είναι να δώσει τα ερεθίσματα σε νέους φωτογράφους να προσεγγίσουν τη δημιουργική φωτογραφία.

Η έκθεση περιλάμβανε 72 φωτογραφίες με ποικιλία στη θεματολογία και στις ματιές των φωτογράφων και έδωσε  μια πρώτη  γεύση  της φωτογραφικής προσέγγισης του καθενός για την πραγματικότητα και τον κόσμο μέσα από το παράθυρο του φωτογραφικού μέσου. Όπως κάθε έκθεση βέβαια, δεν είναι παρά μόνο ένας σταθμός στο ταξίδι που συνεχίζεται ες αεί…

 

 

Στιγμιότυπα από την προετοιμασία και τα εγκαίνια  της έκθεσης το Μάρτιο του 2009

 

Γνωρίστε τη δουλειά των φωτογράφων

Σεμινάριο Οκτωβρίου 2006

 

Σεμινάριο Φεβρουαρίου 2007

 

Σεμινάρια Οκτωβρίου 2007, Φεβρουαρίου 2008 και Οκτωβρίου 2008

 

 

 

"Σκαλίζοντας το χρόνο"

"Το  να ανατρέχεις στο παρελθόν μέσα από τις φωτογραφίες έχει πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για κάθε θεατή αλλά κυρίως για το θεατή φωτογράφο.

Είναι  μια προσωπική ανάγνωση απαλλαγμένη από τον ήδη ξεθωριασμένο πραγματικό χρόνο και το πραγματικό γεγονός. Το φωτογραφικό γεγονός, όταν υπάρχει, και ο φωτογραφικός χρόνος που το συνοδεύει, στέκουν κυρίαρχα μπροστά μας.

Και διαπιστώνουμε πάντα ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη ευχαρίστηση. Να βρίσκουμε μπροστά μας φωτογραφίες που δοκιμάζονται στο χρόνο, που αντέχουν και ζουν. Φωτογραφίες με τη δική τους υπόσταση που δεν χρειάζονται δεκανίκια για την ύπαρξή τους.

Λίγες, πολύ καλές.  Αρκετές μέτριες. Όλες όμως πηγή δύναμης για το φωτογράφο.

Ένα τέτοιο σύνολο αποτελεί ίσως και το portfolio που παρουσιάζεται εδώ. Μια συλλογή φωτογραφιών που προέκυψε "σκαλίζοντας" το χρόνο κυρίως μέσα από τα φωτογραφικά λευκώματα της λέσχης μας. Η επιλογή αυτή έγινε με προσωπικά κριτήρια, στην παρούσα χρονική περίοδο, φυσικά δεν είναι μοναδική και ίσως λίγο αυθαίρετη, αλλά αποτελεί πάντα για μένα μια διαδικασία γόνιμη και δημιουργική".

Τριαντάφυλλος Κουρούκλας

Νοέμβριος 2006

 

Δείτε τις φωτογραφίες της συλλογής

 

 

Επιστροφή στην αρχή

Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις», Δήμος Παύλου Μελά

 Κέντρο Πολιτισμού "Χρήστος Τσακίρης", Λαγκαδά 221, 564 30, Σταυρούπολη , Θεσσαλονίκη
Πληροφορίες : Τριαντάφυλλος Κουρούκλας,  τηλ.: 2313302834 (καθημερινές 08:00 - 14:30), 2313302913 (κάθε Τετάρτη 20:30 -23:00)

 Fax : 2313302837

Τελευταία ενημέρωση της τοποθεσίας 22/03/12